Jóga
ÉletmódFitnesz

Miért érdemes kipróbálni a jógát? Most eláruljuk!

A jóga igen összetett fogalom, ugyanis nem csak egy vallás és mozgásforma, hanem a belső béke megvalósítására irányuló meditációs tevékenység is. Egy olyan spirituális út, melyen végighaladva eljuthatunk a valódi lényünk megismeréséhez. A jógának többféle szintje létezik, így ha csak egy új mozgásformát keresünk vagy a napi stresszt akarjuk levezetni, akkor is érdemes kipróbálnunk. Mivel számos jótékony hatása van a testre és a lélekre egyaránt, ezért rekreációs tevékenységként is jól funkcionál és az egészségmegőrzésre is kiválóan alkalmas.

Ha rendszeresen gyakoroljuk a jógapózokat, akkor a testre gyakorolt hatásait rendszerint igen hamar érezhetjük. Hajlékonyabbá teszi a testünket, erősebbé az izmainkat és az ízületeinket, továbbá növeli a testünk oxigénellátottságát. Ennél fogva frissebbnek, üdébbnek érezzük magunkat és megnöveli az életkedvünket is. A jóga hozzásegít a testtudatossághoz és növeli az egyensúlyérzéket is. Ezen kívül segíthet a szorongás és a különböző depresszív betegségek legyőzésében. Jógázás közben megnövekszik az agyunkban az úgy nevezett gamma-aminosav szint. Az általános agyműködésre is pozitívan hat, különösen a kognitív funkciókra, a koncentrációs képességre és a memóriára is.

A jótékony hatások által a jógával képesek vagyunk erősíteni magunkat fizikailag és mentálisan egyaránt. Spirituális hatása révén pedig sokkal kiegyensúlyozottabbá és nyugodtabbá válhatunk.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB