Mit nézel? Hatalmas csavarok: Különösen veszélyes bűnözők | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Hatalmas csavarok: Különösen veszélyes bűnözők

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice) egy 2021-es amerikai akcióvígjáték, melynek november 12-én volt a bemutatója a Netflixen. A filmet Rawson Marshall Thurber (Felhőkarcoló) rendezte, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Gal Gadot (Wonder Woman), Ryan Reynolds (Deadpool) vagy éppen Dwayne Johnson (Nagypályások). A Különösen veszélyes bűnözők egy tökéletes péntek (vagy bármelyik másik nap) esti popcorn mozi, amely kellemes kikapcsolódást képes nyújtani a nézőnek.

Története szerint John Hartley (Johnson) különleges ügynök, az FBI profilozója azért érkezik Rómába, hogy megakadályozzon egy műkincsrablást. Nolan Booth (Reynolds) egy igazán érzékes aranytojást akar ellopni egy múzeumból, melyből csak három létezik a világon, ebből kettőnek tudnak a hollétéről, a harmadik pedig elveszett. Booth sikeresen kicseréli a tojást egy hamisra, mire Hartley odaér, aki ezért lezáratja a termet, és üldözni kezdi a menekülő tolvajt. Booth meglóg, de néhány nappal később a Bali-szigeti otthonában foglyul ejti Hartley, és a sors úgy hozza, hogy hamarosan kénytelenek lesznek együtt dolgozni. Egyetlen céljuk, hogy fölkutassák a másik két tojást.

Szerencsére a Különösen veszélyes bűnözők nem veszi magát túl komolyan, ezért képes arra, hogy a mintegy 2 órás játékideje alatt kellemesen szórakoztasson, sőt, még néha meg is nevetesse a nézőt. Ugyanis még ha a film nem is mond/mesél semmi újat, és a benne szereplő karakterek sem kiemelkedőek különösebben, legalább olykor-olykor elhangzik benne egy-egy jobb poén, vagy láthatunk egy vicces jelenetet. Reynolds hozza a szokásos vicces figurát, Johnson a szokásos komor, nagydarab melákot, és működik is kettőjük között a kémia, a poénok pedig legtöbbször nem nélkülözik a színészekkel kapcsolatos öniróniát. A Különösen veszélyes bűnözők emellett változatos, látványos tájakon és városokban játszódik, a cselekmény igazából csak néha ül le, drámázni szerencsére nem próbál, talán csak egyszer, és az is a film leggyengébb pillanata.

Ha éppen nincs más programunk, és a Különösen veszélyes bűnözők remek választás lehet, hiszen nem csak kikapcsol, cserébe még nem is fájdalmas a végignézése.

Különösen veszélyes bűnözők. Amerikai akcióvígjáték, 118 perc, 2021.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB