A történelmi események nemcsak a történelemkönyvekbe kerülhetnek be, hanem arról művészi alkotások, filmek is készülhetnek.

A párizsi Notre-Dame a francia főváros leghíresebb látványossága, amely még Victor Hugo híres regényéből is ismert. Az egész világot megrendítette a tragédia, amikor egy évvel ezelőtt a híres épület lángra kapott.

A több mint 850 éves székesegyház tetőszerkezetében hatalmas kár keletkezett, amikor leégett 2019. április 15-én, megsemmisült a huszártorony is. Azóta megkezdték az épület helyreállítási munkálatait, amelyet azonban a koronavírus-járvány félbeszakította. Az elsődleges feladat az épület szerkezetének megerősítése, és még így sem biztos, hogy teljesen megmenekül az épület egésze.

Az egész világot megdöbbentette a tűzben álló Notre-Dame látványa. Már egy éve történt a tragédia, és a francia Jean-Jacques Annaud filmrendezőt is megindította, ezért is készül film formájában felidézni, hogy mi történt azon a gyászos napon, éjszakán.

A közel nyolcvan éves rendező idén nyáron kíván munkához látni, de azt is tudja, hogy nem lesz könnyű dolga se felidézni, se vászonra vinni a történteket.

Jean-Jacques Annaud olyan filmekhez adta már nevét és szakértelmét, mint a Hét év Tibetben, A rózsa neve vagy az Ellenség a kapuknál.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB