EzoTér

Rendrakás a Feng Shui szellemében

Tihanyi-Konda Szilvia

Ahogy az előző évet magunk mögött hagyjuk, mindenkin úrrá lesz a megújulás igénye. Az új életmód, új célkitűzéseink megvalósítását elősegítheti, ha a lelkünkben zajló változásokat összekötjük a lakásunk, az irodánk – egyszóval a közvetlen környezetünk átalakításával.

A Feng Shui az elrendezés kínai művészete, eredete háromezer évre vezethető vissza. A szó jelentése: szél és víz. Filozófiájának középpontjában az áll, hogy aki harmonikussá, kiegyensúlyozottá, szebbé teszi környezetét, az élete is jobbá válik. Ha meggondoljuk, ezzel a logikával ma sem lehet vitatkozni.

A Fen Shui alapja a „csí”, az életenergia. Ezért az sem mindegy, hogy hol vannak a nyílászárók a lakásban, de a tükrök, növények, sőt a mellékhelyiség elhelyezése is jelentőséggel bír.

  1. A legfontosabb: rend és tisztaság! A rendetlenség és a felfordulás a gondolatokban is káoszt okozhat, és blokkolja a pozitív energiaáramlást.
  2. A csí fokozására vízforrásokat helyezhetünk el a lakásba, legyen az akár egy csinos kis mini szökőkút.
  3. A növények nem csupán a szemünknek nyújtanak kellemes látványt, de megkötik a port, tisztítják a levegőt. Ráadásul a Feng Shui szerint a zöldellő növények a virágzó jólétet jelképezik!

Ha ezt a hármas aranyszabályt figyelembe veszi, máris sokat tett azért, hogy az idei éve jól alakuljon!

(Cikkünket folytatjuk. Figyelje a Pannon Magazint minden hétvégén!)

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB