Színes

Rodman részt venne Trump és Kim szingapúri csúcstalálkozóján

Az egykori híres profi kosárlabdázó, Dennis Rodman részt venne Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szingapúri csúcstalálkozóján

– közölte a játékos ügynöke.

A Fehér Ház csütörtökön bejelentette: az amerikai elnök nem kíván találkozni a volt kosárlabda-sztárral a szingapúri csúcstalálkozó keretében.

“Nagyszerű volt a pályán, de azt hiszem, az a legjobb, ha a tárgyalásokat azokra hagyjuk, akik ebben a legjobbak, és Trump elnök a legjobb”

– közölte Hogan Gidley, a Fehér Ház helyettes szóvivője a Fox televízióban. Hozzátette: “arra számítunk, hogy Donald Trump és Kim Dzsong Un nagyszerű tárgyalásokat folytat majd Dennis Rodman nélkül is”.

Dennis Rodman ügynöke, Darren Prince szerdán a CNN hírtelevíziónak azt nyilatkozta: a sportoló “fontolgatja, hogy elmenjen Szingapúrba a június 12-én tartandó csúcstalálkozóra.” Az amerikai külügyminisztérium rögtön leszögezte: Rodman nem képviseli az amerikai kormányt.

Az aktív sportolástól már visszavonult profi kosárlabdázó Rodman 2013 óta ötször járt Észak-Koreában, a legutóbb egy esztendővel ezelőtt.

2013-ban, egy Phenjanban rendezett kosárlabda-bemutató vendégeként találkozott Kim Dzsong Unnal is, aki nagy rajongója nemcsak a sportágnak, hanem személyesen Dennis Rodmannak is.

Az első phenjani vizit után Rodman a Sports Illustrated című sportlapnak azt nyilatkozta:

“az a küldetésem, hogy megtörjem a jeget ellenséges országok között. Hogy miért rám hárul a dolgok megkönnyítése, ezt nem tudom, de Dennis Rodman mindenkié”.

A Sports Illustrated egyébként “Amerika legprovokatívabb sportolójának” nevezte a Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) ötszörös bajnok játékosát.

Rodman később azt is nyilatkozta, hogy “jó barátok lettek” Kim Dzsong Unnal, 2014-ben pedig fotók jelentek meg róla, amint öleléssel köszönti az észak-koreai vezetőt a születésnapján.

Az amerikai média híradásai szerint elénekelte Kimnek a Happy Birthday című dalt, Kim Dzsong Un pedig egy üveg vodkát ajándékozott neki.

A sztárnak egyébként többször gyűlt meg a baja a rendőrséggel alkoholizmus, ittas vezetés, családi botrányok miatt.

Fotó: Twitter

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés