Az ember élelmes fajta, és a kényszerben még inkább előveszi túlélési megoldásait. A koronavírus-járvány idején is szükség lehet erre a képességünkre.

Lehet karanténra, vagy csak otthoni tanulásra, munkára ítélve az ember, bizony, szükség van arra, hogy pozitívan tekintsünk a jelenbe és a jövőbe. Ehhez szükséges a feladatainkat teljesíteni, mert különben fejünkre nő minden. Az otthonlétre kényszerítés azonban abban is megakadályoz, hogy kirándulni, túrázni eljárjunk. Egyéni sportolás, hivatalos dolgainak elintézése és munkába járás céljából elhagyhatjuk otthonunkat, de máskülönben házunk foglyaivá váltunk.

Emiatt vált még fontosabbá az internet és a technikai kütyük használata. Megnőtt az interneten töltött órák száma még akkor is, ha nem számoljuk bele az otthoni tanulást, munkát. Elárasztották a kihívásos feladatok a közösségi oldalakat. Láthatunk sok-sok házi kedvencről édes fotót, mint ahogy a gyermekkori képek között is felfedezhetjük ismerőseink gyermekkori arcát.

Aki nem állt meg ennél a pontnál, az talán beszállt a WC-papírral – a legtöbb családban van abból bőven – történő dekázás kihívásába. A videós rögzítéssel megosztható és további szereplők invitálhatók a játékba. A ruha- és személyiségcserés kihívásokat külföldi és hazai celebek kezdték meg. Ki tudja, hol a vége?

Az evés kardinális kérdés minden családban. Aki pedig a négy fal közé van kényszerítve, valószínűleg több időt tölt a tűzhely mellett. Ennek köszönhetően megnövekedett az ételeket online készítő szakácsok, ételeket fotózók száma.

Talán ennek is köszönhető, hogy megnövekedett az online trénerek száma is. Nem véletlenül, hiszen igény is van az otthon, minden eszköz nélkül is végezhető mozgásra. Az otthonlét és a karantén elhízáshoz is vezethet, ha nem teszünk az ellen valamit tudatosan. A stressz, feszültség levezetése és fitten tartás szempontjából is a legjobb mozogni.

Az online játékok eddig is vonzottak embereket, de most megnőtt a kereslet. Sőt, a játékról készített videót mással is megosztják, elérhetővé teszik.

A szőrtelenítést nemcsak a kozmetikus végezheti el, hiszen a borotva gyors megoldást jelenthet, de a frizura elkészítése már sokkal speciálisabb beavatkozás. A fodrászok legtöbbje is szünetelteti tevékenységét, de hogy ne maradjunk ápolatlanok, ezért otthoni hajvágáshoz adnak segítséget.

Nemcsak fizikálisan, de lélekben is épen kell átvészelni ezt az időszakot. További hasznos és kevésbé hasznos időtöltésre csábító kihívás várható. A döntés rajtunk áll.

Fotók: pixabay.com | videó: YouTube.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB