EgészségÉletmód

Természetes gyógymódok az allergia kezelésére

Ha a tavasztól egészen őszig terjedő időszakban gyakori vendég nálunk az allergia, akkor sok kellemetlenségnek vagyunk kitéve. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a szemkönnyezés, az orrfolyás és a köhögés, de a torokban jelentkező kaparó érzés, az eldugult orr és ezek eredményeként jelentkező álmatlanság is sokszor előfordulhat. Mivel az alkalmazott készítmények, illetve a mellékhatásokkal járó gyógyszerek az esetek többségében nem hoznak enyhülést, ezért érdemes kipróbálni néhány természetes módszert is.

  • Akupunktúra

Az akupunktúrás kezelések szinte mindig megteszik a maguk hatását, amire az a magyarázat, hogy a tűszúrások serkentik a szervezet immunválaszait.

  • Probiotikum

A kutatások kimutatták, hogy az étrendkiegészítőként alkalmazott probiotikumok nem csak a bélrendszerre vannak pozitív hatással, hanem az allergiás tünetekre is.

  • Orrspray

Az orrspray rendszeres alkalmazása révén megtisztul az orrüreg a szennyeződésektől, így jelentős mértékben javul az általános közérzetünk a mindennapokban.

  • Immunterápia

A gyógyszerek szedése helyett választhatjuk az immunterápiát is, aminek az a lényege, hogy a kapott injekció hatására a szervezetünk saját maga alakítja ki az immunválaszát.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés