Teljesen természetesnek vesszük, hogy tavasszal felébred a természet, szárba szökkennek a növények. Az illat és a látvány is magával hozza a tavasz üde és várt érzését.

A világnak azonban vannak olyan száraz területei, amelyet csak kevés élőlény képes otthonának tekinteni és ez a növényekkel is hasonlóan van. A sivatagok a világ legszárazabb területei. A nagy hőség és a napi nagy hőingadozás ellenére mégiscsak van élet, amely képes elviselni ezeket a szélsőségeket. A sivatag növényei sokszor tűnnek jelentéktelennek, de az a pillanat is elérkezik, amikor virágba borul a sivatag.

A sivatag látványa is elképesztő, mintha idegen bolygón járna az ember, a sivatagi virágzáskor az éden érzés lehet rajtunk úrrá.

A Dél-Kaliforniában lévő sivatagos területet márciusban és áprilisban annyi eső áldotta meg, amely a növények számára kedvező feltételeket teremtett a virágzásra. Ezzel indult meg a Mojave-sivatag szupervirágzása.

Annyi csapadék hullott le a térségben, hogy még a virágzás ideje is hosszabb. Habár későn érkezett az eső, mégis hatásos volt. Annyira, hogy még a NASA műholdja is „látta” a szupervirágzást. Ha nem tudod elképzelni milyen lehet, akkor íme egy korábbi videó a sivatagi virágzásról.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB