Makó: ősszel kezdik az új körforgalom megépítését

A város legveszélyesebb útkereszteződésében teszik biztonságosabbá a közlekedést. A közbeszerzési eljárás sikeres volt, a kivitelezést nyolc hónap alatt kell véghezvinni

Az elkerülő út és a rákosi út csomópontját érinti majd a beruházás. Itt fognak dolgozni tehát nyolc hónapig a szakemberek, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék a veszélyeket, és ezzel akár még életet is mentsenek.

A közlekedést, a szabályok betartását nem szabad félvállról venni. Sokszor súlyos sérüléseket lehetne elkerülni, ha nem hagynánk figyelmen kívül a sebességkorlátozást, a figyelmeztető táblákat, és egyszerűen csak körültekintőbben vezetnénk, közlekednénk gyalog vagy biciklivel.

Farkas Éva Erzsébet, Makó első embere arról tájékoztatta a radio7.hu-t, hogy a szóban forgó útszakaszon, az elmúlt években többször történt már baleset, és nem is egyszer volt az halálos kimenetelű. Ahogy elmondta, mind a makói városvezetés, mind Csanádalberti önkormányzata, mind pedig maga Lázár János, a makói és hódmezővásárhelyi térség országgyűlési képviselője szorgalmazta már e csomópont gondjának megoldását.

Hiába raktak ki erre a kereszteződésre forgalmat lassító kordonokat, stop-táblát és sebességkorlátozó, 30-as táblát, sokan megszegik ezeket, és alig lassítanak. Mindannak ellenére, hogy az ő életük is veszélyben lehet.

Ezért a legjobb megoldásnak a körforgalom kiépítését látják. Melynek átadására tehát körülbelül 2022. május-júniusig kell várni, ugyanis, ha minden a tervek szerint halad, idén októberben kezdik a munkákat.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek