Megtisztul Csongrád

Egy pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt az illegális hulladéklerakó helyek felszámolására. Amellyel a pozitív elbírálásnak hála Csongrád is élhetett.

A „Tisztítsuk meg az Országot” program keretein belül négy helyszínen is folytak munkálatok, hogy szebbé, zöldebbé, tisztábbá és élhetőbbé tegyék a települést.

A lakókörnyezet közelében természetesen létfontosságú volt a szemétlerakók megszüntetése, ugyanakkor az ettől távolabb fekvő helyek felszabadítása is számottevő lehetőséget rejt magában, hiszen tehermentesítik a környezetet, emellett pedig a megtisztított terület sokrétűen hasznosítható. A város több mint 7 millió forintot nyert erre a célra még 2020-ban, a munkálatoknak köszönhetően pedig sokat javul a településképe, infrastruktúrája és minden bizonnyal vonzóbb úti vagy letelepedési céllá válik.

A projekt tartalmazza olyan táblák kihelyezését is, melyek az illegális szemétlerakás megtiltására és negatív következményeire figyelmeztetnek. Azt remélik, hogy ez által csökkenteni tudják a nem törvényes tevékenységeket és elrettentik a lakosságot a szemeteléstől.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: cs3.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek