Megújult a vásárhelyi tájház

A település tájházának nádtetöje megszenvedte az elmúlt időszakot. Már régóta tervezték a felújítást, most megvalósult. Nem is akárhogy!

Az épület a hódmezővásárhelyiek életének fontos pillére. Része a kultúrának és a múlt értékeit őrzi. Ám a régmúlt idejét, hagyományát úgy kell megőrizni, hogy az ízlésesen tükrözze a helyiek gondolkodásmódját és biztonságos legyen. Ez a ház erre már nem volt alkalmas, bár folyamatosan apróbb helyreállításokat végeztek rajta.

Most viszont egy tizenötmillió forintos pályázatnak hála új nádtetőt húzhattak fel rá. Pontosabban, hogy ennek is őrizzék az értéket, amit tudtak megmentettek, felújították a régit. Emellett a cserépléceket is renoválták, és más épületrészek széldeszkáit is sikerült rendbe hozni. Ez annak köszönhető, hogy egyetlen pályázatba tömöríthették e fontos elemeket is. Így időt spóroltak és máris sokkal élhetőbb, látogatható a tájház. Ismét Hódmezővásárhely egyik ékszere lett.

Nacsa Zsolt projektmenedzser tájékoztatása szerint a munkálatok jól haladtak, a kivitelezők mindennel időben készültek el.

Farkas Cs. Tekla

 


Hasonló cikkek