Nyárköszöntő vonatozás a Bükkben

Kisvonatot indított az Északerdő Zrt. szombaton Mahócára. Kétféle programot kínáltak a szervezők: a jelentkezők választhatták az oda-vissza vonatozás élményét, de egész napos kirándulást is tehettek a természetben.

A miskolci Dorottya utcai állomásról május 27-én, szombaton reggel 9:30-kor különvonat indult Mahócára. Akik csupán vonatozni akartak, a 11:30-as szerelvénnyel már vissza is tudtak jönni. Az egész napos kikapcsolódást választó utasoknak pedig a 15:45-ös mahócai visszaindulást ajánlották az Északerdő Zrt. munkatársai.

Kiváló egyéni időtöltési lehetőségeket kínált a szárnyvonal Mahóca előtti utolsó megállója, Andókút, ahol egy kis erdei tisztáson forrás és forrástó is található. Ennek partján turista pihenőhely lett kialakítva, szalonnasütő helyekkel.

Mahóca állomásról elindulva kellemes túrát tudtak tenni a kirándulók a Garadna völgyébe vagy Lillafüredre, ahonnan a hazatérés a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő járatokkal volt lehetséges. Varbó a legközelebbi lakott település Mahóca állomáshoz, 35-40 perces gyalogos túrával lehetett eljutni a Varbói-tóhoz és a nemrégiben megnyílt, izgalmas Kalandparkhoz. Három kilométeres távot kellett megtenni odaútban völgy-, visszafelé pedig hegymenetben.

A kisvasutak világa iránt érdeklődő utasokra is gondoltak az Északerdő Zrt. dolgozói, nekik ajánlották a nyomvonalbejárást a kisvasút néhai – mintegy nyolc kilométeres, már megszűnt– MahócaFarkasgödörÖrvénykő szakaszán.

A szervezők kérték a túrázókat, hogy indulás előtt feltétlenül tájékozódjanak a kisvonatok oda-vissza történő közlekedéséről a www.eszakerdo.hu oldalon, mivel a meghirdetett programokra előzetesen minden jegy elkelt.

A következő, szervezett kisvasutas kirándulás Garadnára lesz június 7. 8. 14. és 15-én. A Salkaházi Sára Program keretében ingyenesen lehet részt venni az utazáson, de kizárólag előre regisztrált jeggyel. Reggel 8 órakor indulnak majd a járatok a LÁEV Dorottya utcai állomásáról, Garadnán zenés műsorral és ebéddel várják az utasokat, visszaérkezés Miskolcra várhatóan 14 órakor.  A kirándulásra regisztrálni a Művészetek Házában lehet legkésőbb június 1-ig.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek