Nyáron kevesebb a véradó Csongrád-Csanádban

Ahogy megérkezett a jó idő, kitört a nyár, úgy csökkent a véradók száma Csongrád – Csanád megyében

A Magyar Vöröskereszt újabb és újabb kampányokkal igyekszik felhívni a lakosság figyelmét, hogy nyáron is menjen vért adni mindenki, aki teheti.

Héjjáné Borbás Anikó, a Vöröskereszt Hódmezővásárhelyet és térségét vezető munkatársa a radio7.hu-nak beszélt arról, hogy a nyári lelkesedés általában a szabadságok és a kirándulások miatt csökken.

Ilyenkor tehát az emberek kevésbé gondolnak arra, hogy elmenjenek egy-egy véradó alkalomra. Nyilvánvalóan azért, mert nem tartózkodnak a lakhelyükön, vagy mert egészen egyszerűen a kikacsolódásra koncentrálnak. Ám a szakemberek mindig elmondják, hogy nyáron is szükség van vérre. Sőt, általánosságban kijelenthető, hogy ebben az időszakban gyakoribbak is a balesetek. Ezért fokozottan oda kell figyelni a vérpótlásra.

Bár a megyében kevesebb lett a nyári véradók száma, a lehetőség adott, hiszen folyamatosan szerveznek életmentő vérvételeket. Így Hódmezővásárhelyen és a térségben is. Azok a személyek pedig, akik a karjukat nyújtják, nem maradnak ajándékok nélkül. Most például fürdőbelépőkhöz lehet hozzájutni és különböző utalványokhoz is.

Ahogy mondani szokták: adj vért, ments életet! Aki elszántságot érez magában, hogy mások megsegítéséért adjon a véréből a Magyar Vöröskereszt weboldalán tájékozódhat országosan az időpontokról.

Farkas Cs Tekla


Hasonló cikkek