Nyitrai: Eger egyszerre lesz történelméről nevezetes és modern városa Magyarországnak

Eger a fejlesztéseknek köszönhetően néhány éven belül nem csak történelméről nevezetes, de modern városa lesz az országnak

– jelentette ki a régi városfal egy megújított szakaszának pénteki átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.

    Nyitrai Zsolt a hevesi megyeszékhelyen és térségében tervezett, illetve folyamatban lévő fejlesztésekről szólva arról beszélt, hogy az elmúlt hónapokban egymilliárd forintot meghaladó kormányzati támogatásból elkezdődött Eger útjainak, járdáinak, hídjainak és egyéb közterületeinek nagyszabású korszerűsítése. Ez a munka mára félidejéhez ért – tette hozzá.

    A Modern Városok Program helyi vonatkozású beruházásainak legfontosabb elemeként említette a város közvetlen kapcsolatának megteremtését az M3-as autópályával. Az M25-ös összekötő út építése ugyancsak a tervezett ütemben halad – húzta alá.

  Szólt arról is, hogy szakmai előkészítő szakaszánál tart a 6 milliárd forintból megvalósuló intermodális tömegközlekedési csomópont kialakítása, míg a déli iparterület fejlesztése mintegy 350 millió forintos, az úszó- és vízilabda központ kialakítása pedig több mint 7 milliárd forintos támogatással valósulhat meg a városban. Mindezek elkészültével 2-3 év múlva Eger új fénykorát fogja élni – fogalmazott.

Vélemény, hozzászólás?