Orbán Viktor avatta fel a DVTK új edzőközpontját Miskolcon

Múlt vasárnap a miniszterelnök megnyitotta a diósgyőri stadion szomszédságában felépült labdarúgó-edzőközpontot. Ünnepi beszédében úgy fogalmazott: „A sport adja majd vissza Magyarország önbecsülését”.

Szalagátvágás a megnyitón: (b-j) Szabó Tamás és Orbán Viktor  Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt
Szalagátvágás a megnyitón: (b-j) Szabó Tamás és Orbán Viktor
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A magyarokat Puskás Öcsi, Egerszegi Krisztina, Papp László, Balczó András nemzetének nevezte, és közös érdeknek tartja, hogy a magyarok sikeresek legyenek. Véleménye szerint a sport nemzeti ügy, amit nem lehet pártalapon művelni.

Bejelentette, hogy 2016. őszén megkezdődik Diósgyőrben az új, 15 ezer férőhelyes labdarúgó-stadion építése, és további fejlesztések is megvalósulnak majd itt. Hangsúlyozta az utánpótlás nevelésének fontosságát, és kiemelte: elengedhetetlen az eredményes volt játékosok megbecsülése, tiszteletben tartása. Az ifjúságnak és a gyerekeknek azt üzente: aki nem sportol, az nagyon nehezen viszi sokra az életben.

A DVTK új gyakorló központjának épülete PTV Fotó: Vona Ildikó
A DVTK új gyakorló központjának épülete
PTV Fotó: Vona Ildikó

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője úgy fogalmazott: az edzőközpont átadásával a DVTK életében egy új korszak kezdődik. A létesítmény a 21. század sportolási követelményeinek tökéletesen megfelel, és kiválóan alkalmas rá, hogy az északi régió tehetséges fiataljai közül kineveljék itt a profi utánpótlást.

A füves és műfüves pályák mellett lévő háromszintes épületben sokféle helyiség található: konditermek, gyúrószoba, szauna, orvosi szoba, szertár, öltözők, irodák, raktárak, étterem, konyha, tárgyaló, multifunkciós tér, mosoda stb. Az edzőközpont közel 900 millió forintba került; a beruházás 70 százalékát TAO-forrásból, 30 százalékát pedig önerőből finanszírozta a sportklub.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek