Párkányi és esztergomi gyilkosság: újabb egy hónappal hosszabbították meg a gyanúsított letartóztatását

A két gyilkosságot beismerő H. Lóránt november 17-ig marad letartóztatásban, a párkányi eset miatt a szlovák rendőrség is ki akarja hallgatni.

A 24 éves H. Lóránt idén tavasszal egy párkányi családi házban meggyilkolta a városban csak Rudi bácsiként ismert roma zenészt. A férfi ágyhoz kötött, beteg ember volt, az elkövetőt hajléktalanként fogadta be. H. Lóránt brutálisan összeverte az idős férfit, majd a telken található kútba dobta őt. A helyszínelő orvos szerint kéz- és lábtörésekkel, fejjel lefelé találtak rá az áldozatra, holtan, a kútban. Az Esztergomban meggyilkolt idős nő pedig feltehetően Rudi bácsi gondozója volt. Vele H. Lóránt egy esztergomi vizesárok mellett végzett. A tettest egyébként kábítószerfüggő, durva, erőszakos, kiszámíthatatlan emberként ismerték Párkányban. H. Lóránt a magyar nyomozóknak mindkét emberölést beismerte. A tettes előzetes letartóztatását már másodszor hosszabbította meg az illetékes megyei bíróság.

Hogy H. Lórántot kiadják-e a szlovák bűnüldöző szerveknek, Borbély Veronika ügyésznő azt válaszolta, csak akkor dönt a két ország a kiadatásról, ha az esztergomi gyilkossági ügyben minden nyomozati cselekményt elvégeztek és lezártak. H. Lórántot emberöléssel gyanúsítják, a büntetési tétel ebben az esetben 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Viktória Borloková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-kapitányság szóvivője még tavasszal azt közölte, hogy a párkányi esetben a rendőrség szándékos emberölés és vagyoni károkozás miatt indított eljárást. „A nyomozás jelenleg is tart, a pozsonyi bűnügyi elemző intézetben kivizsgálták és kiértékelték a helyszínen talált nyomokat és anyagmaradványokat, most a szakértői véleményekre várnak, továbbá egy egészségügyi szakértői vélemény is készül. A szlovák bűnügyi rendőrség kezdeményezte a magyar hatóságoknál a gyanúsított kihallgatását“ – taglalta a részleteket Renáta Čuháková, kerületi rendőrségi szóvivő.

Ha a gyanú és a vád beigazolódik, akkor a tettes 9-től 12 évig terjedő börtönre számíthat a párkányi gyilkosságért.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek