Két ügyész és egy ügyvéd meggyilkolásának előkészítésével vádolják Zsuzsovát

Két ügyész és egy ügyvéd meggyilkolásának előkészítése miatt indított vádeljárást a belügyminisztérium belső ellenőrzési részlegének nyomozója Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Miroslav Marček és Andruskó Zoltán ellen.

Konkrétan Peter Šufliarsky és Maroš Žilinka ügyészről, valamint Daniel Lipšic ügyvédről van szó.

Az említett négy személy vádlottként szerepel Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében is. Jaromír Čižnár főügyész idén februárban megerősítette, hogy a két ügyészt vagy az ügyvédet megfigyelték, amiben Čižnár szerint valószínűleg rendőrök is részt vettek. Ez az egyik oka annak, hogy a belügyminisztérium is részt vett az ügy kivizsgálásában. „A Žilinkáról szóló információk ijesztően részletesek voltak, ilyenekhez pedig nem juthattak volna hozzá a vádlottak, ha nincsenek jó kapcsolataik.” – mondta februárban Čižnár.

Már korábban is úgy gondolták a nyomozók, hogy az ügyészek és az ügyvéd, valamint a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának előkészítésével kapcsolatos vizsgálatok eredményei egyezni fognak, és a szálak ugyanazokhoz a gyanúsítottakhoz vezetnek.

Kočner és Zsuzsová Threema applikáción keresztüli üzenetváltásai megmutatták azt is, hogyan nevetgéltek Kuciak halálán, és miként irányította Kočner Zsuzsovát. “Ki lehet jobb patrónus, mint az akiben tölténypatron van.” – írta Kočner.

Alena Zsuzsová ellen Basternák László, Ógyalla egykori polgármestere meggyilkolásának ügyében is vádat emeltek. Szabó Tamással és Andruskó Zoltánnal együtt tiltott fegyverkezéssel és fegyverkereskedelemmel is vádolják őket.

Forrás: bumm.sk, tasr

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek