Pellegrini: ismét az az érzésem, hogy lábbal tiporják az alapvető szabadságjogokat

“31 évvel a bársonyos forradalom után ismét az az érzésem, hogy lábbal tiporják az alapvető állampolgári és szabadságjogokat Szlovákiában” – jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke.

“A kormány egyre több ember demokratikus jogait sérti meg. A kormánypártok egykor tüntetéseket szerveztek, ma pedig ezt meg akarják tiltani az embereknek. Megtiltják nekik, hogy szabadon elmondják véleményüket. Fenyegetőznek és az embereket bekategorizálják”

– jelentette ki Peter Pellegrini, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés terén mondott beszédében.

Mint mondta, 31 évvel ezelőtt ezen a téren 10 ezrek sorakoztak fel, hogy kifejezésre juttassák a szabadság és a demokrácia iránti vágyukat.

“Szomorú, hogy 31 évvel a bársonyos forradalom után ezt először nem tehetjük meg: nem találkozhatunk és nem mondhatjuk el a véleményünket szabadon, amennyiben nem akarunk törvényt sérteni.” – mondta a volt miniszterelnök.

Szerinte a kormány értelmetlenül ragaszkodik a gyülekezési jog korlátozásához. Úgy véli, ezt csupán politikai okokból teszik. “A kormány fél az emberektől” – jelentette ki.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek