Pannonhírnök
Keresés
Close this search box.

Rock-oratórium formában is tarolt az Atilla – Isten kardja

A népszerű rockoperát különleges feldolgozásban láthatta a közönség.

Az Atilla című rockopera különleges változatát mutatták be az Eiffel Műhelyházban március 18-án, szombaton este.

Rock-oratórium formájában láthatta a közönség a népszerű rockoperát, amit Novák Péter rendező állított színpadra  10 szólista, felnőtt vegyeskar, gyermekkórus és a Danubia Zenekar közreműködésével. Drucker Péter karmester vezényletével  nagy sikert aratott a produkció.

 

Atilla – Isten kardja / főpróba az Eiffel Műhelyházban  (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Szörényi Levente zeneszerző és Lezsák Sándor szövegíró Atilla – Isten kardja című rockoperájának ősbemutatóját 1993-ban tartották a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol látványos szabadtéri produkcióként került a nézők elé. A közönség kitörő lelkesedéssel fogadta, akkora siker lett a darab, hogy a tervezettnél több előadást kellett belőle tartani. Később a Magyar Állami Operaház Erkel Színházában tűzték műsorra.

 

Egy trilógia része

 

A rockopera külön érdekessége, hogy a már korábban elkészített István, a királlyal, majd a Veled, Uram megszületésével egy trilógia részévé vált.

Az Eiffel Műhelyházban tartott, múlt szombati előadáson Vadkerti Imre énekelte Atilla hun király szerepét. A produkció további közreműködői Feke Pál (Aecius római hadvezér), Varga Miklós (Nemere hun törzsfő), Mester Viktória (Réka), Kováts Kriszta (Krimhilda burgundi hercegnő), Herczku Ágnes (Ruila hercegnő), Sándor Péter (Csaba királyfi), Borbély Richárd (Gyölte táltos), Köteles Leander (Harsány vak regölő) és Antal Zalán (Pásztorgyerek) volt.

 

Atilla és Aecius-duettje a Társulat c. produkcióban megtekinthető alább (Ebben Vadkerti Imre énekelte Aecius szerepét, Feke Pál volt Atilla)

 

Nyitókép: Illusztráció – Vadkerti Imre Koppány szerepében az István, a király rockoperában (Fotó: zikkurat.hu)

 

MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
LinkedIn
További cikkek