JÖN! István, a király az Arénában – jótékony céllal

A legendás rockopera Feke Pál és Társulata előadásában csendül fel szeptember 28-án a Papp László Sportarénában. A szereplők a befolyt összeget felajánlják a koronavírus miatt árván maradt gyerekek megsegítésére.

Kedden este 8 órától látható a rockopera koncertváltozata. István szerepét Feke Pál, Koppányt Vadkerti Imre fogja énekelni, de a darab szerzői, Szörényi Levente és Bródy János is újra a színpadon énekelnek majd. A produkcióban közreműködő művészek a koncertből befolyó összeget a koronavírus miatt árván vagy félárván maradt gyermekek támogatására létrehozott Regőczi István Alapítványnak adományozzák.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita kezdeményezésére jött létre a Covid-árvákért a Regőczi István Alapítvány, mely hosszú távon segíti a gyermekeket. Figyelemmel kíséri sorsukat legalább addig, amíg nagykorúvá nem válnak.

Koncertszerű előadásban az István, a király Miskolcon 2018-ban: (b-j) Kesselyák Gergely karmester, Feke Pál és Vadkerti Imre (Fotó: Bartók Plusz Operafesztivál)

Az István, a király az egyik legnépszerűbb magyar rockopera, melynek slágereit az egész ország énekli. Zenéjét Szörényi Levente szerezte, szövegét Bródy János írta Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján. Bizonyára sokan emlékeznek az 1983-as városligeti premierre. A produkcióban felcsendülő dalok az első bemutató óta örökzöld slágerekké váltak, a rockopera népszerűsége pedig máig töretlen.

2021.szeptember 28-án, kedden este a rockopera koncertváltozata Feke Pál és Társulata előadásában, nemes cél érdekében kerül színpadra Budapesten az Arénában. Bővebb információ a jegyvásárlással és a produkcióval kapcsolatban a Papp László Sportaréna, valamint az Eventim hivatalos oldalán található.

Feke Pál és Vadkerti Imre előadásában részlet a rockoperából itt található:

(Kiemelt kép: Bíró István fotója/ MTI)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek