Segíti a falvakat a makói Galamb iskola

Rendszeresen adományoz palántákat és gyümölcsfákat a Makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum a környékbeli településeknek

Ennek köszönhetően egyre több helyen nőnek “Galamb palánták”, aminek hála önállóbbak lehetnek a falvak. Horváth Zoltán igazgató a Rádió 7-nek arról számolt be, hogy tavasszal zöldség- és virágpalántákat visznek a falvakba, most ősszel pedig elsősorban gyümölcsfákat. A program célja kettős, egyrészt gazdagítják a településeket, másrészt pedig népszerűsítik az iskolában folyó mezőgazdasági oktatást.

A települési önkormányzatok mellett több általános iskolával is szorosan együttműködnek. az általános iskolákkal kötött megállapodás alapján technikaórákat is tartanak a Galambban a gyerekeknek. Az igazgató kifejtette: ezeken a foglalkozásokon például már virágládákat is készítettek az általános iskolások, melyeket elvittek a saját intézményükben, bennük galambos palántákkal.

Ez a program tehát a településeknek és az iskolának is jót tesz. Hiszen a falvak egészséges, hazai palántákhoz, gyümölcsökhöz jutnak. Az iskola híre és képzési módszerei pedig folyamatosan terjed.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek