Star Wars-nap volt Miskolcon

Vona Ildikó
Vona Ildikó

Ingyenes Star Wars-napot tartottak október 13-án a Szinvaparkban. Életnagyságú robotok és a filmsorozat közismert szereplői várták a Csillagok háborúja rajongóit a borsodi megyeszékhelyen.

Leia hercegnő is várta a Star Wars-rajongókat

Jedi lovagok irányításával ki lehetett próbálni a fénykardvívást, egy rohamosztagos lőgyakorlatot, Leia hercegnő pedig űr-játszósarokkal várta a gyermekeket. Itt volt Darth Vader, Boba Fett, Chewbakka, Yoda mester, C-3PO, R2-D2, akik szívesen szelfiztek a rajongókkal. A szervezők kiállítottak egy 5 méteres fotófalat is az első Halálcsillagról, amely előtt szintén különleges fényképeket készíthettek a látogatók.

Vívás fénykarddal egy Jedi lovag irányításával

„A régi Köztársaságban a Jedi lovagok voltak a béke és az igazság védelmezői emberöltőkön át” – mondta Obi-Wan Kenobi a filmben tanítványának.

A miskolci rendezvényen minden korosztály tagjai találtak maguknak elfoglaltságot. Valamennyi Star Wars-rajongóról gyorsan kiderült, pontosan tudja: a Jedik a Jedi Rend tagjai, akik használják az Erő Világos Oldalát. A Jedik a békéért és az igazságért harcoltak a Galaktikus Köztársaságban főellenségük, az Erő Sötét Oldalát szolgáló Sithek ellen. A Jedi Rendet kétszer majdnem elpusztították, mégis fennmaradt, ami nem kis részben köszönhető Luke Skywalkernek, ő alapította meg az Új Jedi Rendet, először az Új Köztársaság, később pedig annak utódja, a Szabad Szövetségesek Galaktikus Szövetségének védelmére.

(Fotó: Vona Ildikó/ PTV)