A szlovák tűzoltók megkezdték a triázs sátor építésbe kezdtek a kórházak előtt

A napokban már Dunaszerdahelyen, Losoncon és Királyhelmecen is áll triázs sátor. A Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) tagjai építik fel azokat a triázs sátrakat a szlovákiai kórházak előtt, amelyek a járvány 4. hulláma idején a betegek osztályozására fognak szolgálni a sürgősségi betegfelvétel előtt – tájékoztatott a szlovák belügyminisztérium.

Az egészségügyi tárca kérésére biztosíátja a sátrak felhúzását. „A tűzoltók feburár 2-án, szerdán már felépítették az első sátrakat, a továbbiakat a csütörtöki nap folyamán fogják felhúzni“ – közölte a belügyi tárca.

Elmondásuk szerint a pozsonyi, nagyszombati, kassai, eperjesi, tőketerebesi, poprádi, bártfai, lévai, érsekújvári, nyitrai, besztercebányai, losonci, királyhelmeci, dunaszerdahelyi, zsolnai, csacai, felsővízközi és a zólyomi egészségügyi létesítmények kértek triázs sátrakat. A tűzoltók 21 triázs sátor felépítését biztosítják, melyek segítségével az egészségügyi dolgozók hatékonyabban tudják osztályozni a pácienseket. A sátrakban antigéntesztek elvégzése mellett a betegek egészségi állapotának diagnosztizálásával, illetve az utazási anamnézis kiderítésével fognak foglalkozni“ – magyarázta a tárca.

A sátor felépítése mellett a tűzoltók fogják biztosítani azok karbantartását is, beleértve a fűtésüket, leeresztésüket, a fűtőanyag biztosítását és a kisebb javításokat. A triázs sátrak felépítésének és működtetésének költségeit a szlovák állam állja.

Forrás: teraz.sk, KÖRKÉP.SK

Nyitókép: teraz.sk

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek