Támogatást kapnak a kisteleki civilek

Idén is jelentős financiális támogatást kaphatnak a kisteleki civilszervezetek az önkormányzattól.

A Csongrád-Csanád megyei település vezetősége évek óta nagy gondot fordít a civilszervezetek támogatására, hiszen tevékenységüknek és kitartó munkájuknak köszönhetően fejlődik a város, egyre összetartóbbá válik közössége, valamint a megyén túl is eljut Kistelek híre.

Olyan alapítványok, egyesületek és civil szervezetek pályázhattak január 8-ig, amik székhelye Kisteleken található és működésük összefogja a lakosokat. Jelenleg ilyen csoportból több mint 50 van, a felhozatal pedig igen sokrétű. Ugyanis a sportkluboktól kezdve, a hagyomány őrzőkön át, nemzetiségi  szervezetek is megtalálhatóak. Ráadásul némely egyesületnek nemzetközi híre van.

A nyerteseket és a támogatás mértékét a képviselők határozzák meg, annak alapján, hogy a szervezetek pályamunkáiban milyen tevékenység szerepel, és mire kívánják fordítani a pénzt. A segítség mindenkinek jól jön, hiszen év elején általában nehezen gazdálkodnak a klubok, alapítványok, mivel még nem tudják,  mekkora összeget érhetnek el egyéb forrásból, pl. az adó 1% – ának felajánlásából.

Egy-egy szervezet minimum ötvenezer, de tervek, események függvényében akár több milliós támogatást is elnyerhet.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar.hu /Nyitókép: kistelek.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek