Tankok Ukrajnának – a háború fordulópontja lehet

Tankok Ukrajnának – a háború fordulópontja lehet. Az ukrán elnök üdvözölte, hogy nyugati támogatói csúcstechnológiás harckocsikat küldenek a háborús övezetbe.

 

 

Elengedhetetlen üzemeltetésükhöz a személyzet kiképzése

 

Volodimir Zelenszkij hálás Németországnak a hadosztálynyi (kb. 15 darab) Leopárd 2 tankért, és az Egyesült Államoknak a beígért 31 darab M1 Abrams harckocsiért.

Szakértők szerint ez elegendő lenne két ukrán harckocsizászlóalj felszerelésére.

De hónapokba telik, mire a tankok megérkeznek, és elengedhetetlen még üzemeltetésükhöz a személyzet kiképzése.

 

“A kulcs most a gyorsaság és a mennyiség. A hadseregünk kiképzésének sebessége, a tankok Ukrajnába történő szállításának gyorsasága. A harckocsi-támogatás mennyisége. Egy tankokból álló öklöt kell alkotnunk, a szabadság öklét, amely nem engedi, hogy a zsarnokság újra felemelkedjen” – fogalmazott.

 

A Pentagon szerint hamarosan, még a tavaszi orosz offenzíva előtt megkezdik az ukránok kiképzését.

“Ezek a tankok csak hónapok múlva érnek oda, ezt meg kell érteni”– közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője. „De a Leopárdok hamarabb ott lesznek, mint az Abrams-ek, és mi sem vesztegetjük az időt. Úgy értem, miközben ezeket a tankokat beszerezzük, a Pentagon elkezdi az ukrán harckocsizók, a tankokat kezelő ukrán katonák kiképzését, hogy készen álljanak azok fogadásra, amint a tankok a harctérre kerülnek” – mondta John Kirby.

 

Kijev szerint a tankok érkezése fordulópont lesz az Oroszország elleni háborúban

 

Kijev szerint a tankok érkezése fordulópont lesz az Oroszország elleni háborúban.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint azonban “égni fognak, mint a többi is”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig úgy reagált, hogy a tankok Ukrajnába küldésének terve “rendkívül veszélyes”, és rontja a béketárgyalások lehetőségét.

Forrás: euronews.com

A nyitókép illusztráció.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek