Tavasszal kezdődik a tanuszoda építése Pásztón

Tanuszoda épül Pásztón a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban. A kétmedencés létesítmény elsősorban a Pásztói Járás iskolás gyermekeit szolgálja majd, de iskolaidőn kívül a „nagyközönség”  előtt is nyitva áll majd. A munkálatok hosszú várakozás után idén tavasszal megkezdődnek.

A létesítmény egy 25×15 méteres úszómedencét és egy 10×6 méteres tanmedencét foglal majd magába, a hozzájuk szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt. A tanuszoda a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemében épül meg Pásztón, ebben a szakaszban országosan összesen hatvanöt település kap új tanuszodát vagy tornatermet, tanteremfejlesztést.

Pásztón az iskolákhoz közel épül meg az uszoda, belvárosi területen, melyet az önkormányzat bocsátott az állam rendelkezésére az építkezéshez. A munkálatokat nagyon várják a nógrádi kisváros és térsége lakosai, a pozitív döntés ugyanis még 2017-ben megszületett.

Ahogy arról a közelmúltban Farkas Attila polgármester beszámolt: nagyon örülnek a beruházásnak, s fontos az is, hogy a tanuszoda fenntartója az állam lesz, így annak semmilyen költsége nem terheli majd az önkormányzatot.

Kiemelt képen a pásztói tanuszoda látványterve.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek