Több ember megölését ismerte be egy hajléktalan

Egy nőt és egy férfit öltek meg, de az egyik eset csak most derült ki.

Gyilkosság történt január 12-én reggelre virradóra Salgótarjánban. A rendőrségre egy férfi tett bejelentést, miszerint a hajléktalan életmódot folytató feleségét bántalmazták. A rendőrség a gyilkosság elkövetőjét megtalálta, a szintén hajléktalan férfi beismerő vallomást tett.

Az ügy részleteiről dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese adott tájékoztatást. Mint elmondta, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra történt bejelentést követően a mentők és a rendőrök is a helyszínre siettek, a sértett életéért azonban már nem tudtak mit tenni. A megyei rendőrök halált okozó testi sértés miatt indítottak nyomozást. A helyszíni szemle során megállapították, hogy az áldozat halálát késszúrás okozta.

A gyors adatgyűjtés és a tanúkihallgatások után a rendőrök két óra alatt beazonosítottak és elfogtak egy 45 éves férfit, aki a kihallgatása során elismerte az emberölést és részletes beismerővallomást tett. dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes kiemelte: – A helyes és jól feléptett kihallgatási taktikának köszönhetően a gyanúsított egy 2020 szeptemberében elkövetett emberölést is a nyomozók tudomására hozott. A rendőrök ennek az áldozatnak a holttestét is megtalálták és szakértők bevonásával vizsgálják a bűncselekmény körülményeit.

A hajléktalan életmódot folytató  férfi mindkét gyilkossággal összefüggésbe hozható, ezért őt őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását is – tudtuk meg.

 

kiemelt kép: police.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek