Tovább akart italozni ezért bort követelt, de kiadós verést kapott

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A vádirati tényállás szerint 2019. június elején, a késő esti órákban a vádlott miskolci családi házába érkezett meg a sértett férfi italozás céljából, amihez magával hozott fél liter pálinkát.

Az épületben hárman tartózkodtak, a vádlott, annak egy férfi rokona, valamint a sértett, és a külső szobában együtt ittak. A vádlott időközben a belső szobában lefeküdt aludni, míg a két férfi hajnalig folytatta a mulatozást.

A sértett mondta a vádlott rokonának, hogy vele szemben távoltartási végzés van hatályban, így a lakóhelyére nem tud hazamenni, ezért maradna a lakásban. Erről a beszélgetésről a vádlott nem tudott, mert ő ekkor már aludt. Kora hajnalban a vádlott rokona egy időre eltávozott a házból, amikor a sértett bement a vádlotthoz, felébresztette és hívta, hogy igyanak tovább, valamint mondta neki, hogy adjon még neki bort. Ebből viszont közöttük szóváltás alakult ki, így a sértett kiült a külső szobában lévő ágyra, de onnan továbbra is hangoskodott.

Ezt megelégelve a vádlott felkelt, kiment a sértetthez, rákiabált, hogy „duguljon már el”, majd két alkalommal megütötte, ezután pedig pólójánál fogva megragadta és felrántotta az ágyról, és az álló helyzetben lévő sértettet jobb lábbal baloldalon mellbe rúgta. A sértett a földre esett és azt mondta, hogy elmegy. A lakásba időközben visszatért rokon már a konfliktus elejét látta, de mivel sikertelenül avatkozott be, így haza indult, majd amikor mégis visszament, akkorra a sértett már magától elment a házból. A sértett férfi hazaért, azonban a háza ajtaja előtt összeesett, az édesanyja értesítette a mentőket. A férfinek a bántalmazás következtében a mellkasfalán zúzódásos sérülések keletkeztek, emiatt légmell alakult ki, amely közvetve életveszélyesnek minősül.

Az ügyészség az elkövetés időpontjában hasonló tárgyú bűncselekmény miatt indult más büntetőeljárás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott, valamint indítványozta a vele szemben más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását is.

forrás: ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek