Új intézmény nyílt Salgótarjánban: szenvedély- és pszichiátriai betegeknek segítenek

A szenvedély- és pszichiátriai betegek nappali ellátását oldották meg Salgótarjánban, az új intézményt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával, mintegy 64 millió forintból alakították ki – közölte a városháza az MTI-vel.

A közleményben azt írták: olyan szolgáltatásokat hoztak létre, amelyek eddig nem voltak elérhetők a városban, és a pályázatnak köszönhetően megteremtődtek az utcai szociális munka infrastrukturális feltételei is.

A város belső területén, a Meredek úton elérhető nappali intézményben vannak közösségi együttlétre alkalmas helyiségek, amelyek többfunkciósak, lehetőséget teremtve a foglalkoztatás, illetve szabadidős programok lebonyolítására. Étel melegítésére, tálalására és elfogyasztására szolgáló helyiségeket is kialakítottak, valamint helyet kapott az épületben egy orvosi, illetve konzultációs szoba is.

A tájékoztatás szerint az intézményben pszichiátriai gondozást, az alkohol-, drog- és egyéb függőségi problémával küzdők egészségügyi gondozását ugyan nem végzik, de szervezett foglalkozásokkal és programokkal törekednek az életmód-változtatás ösztönzésére, a visszaesés megelőzésére. Az ott dolgozó szociális munkás szükség szerint kapcsolatot tart az ellátott kezelőorvosával vagy a hozzátartozókkal.

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek