Új játszóteret kaptak a nagylaki gyermekek

Családi nap keretében avatták fel a község frissen felújított játszóterét, a gyerekek és szüleik legnagyobb örömére. Az eszközök kipróbálása mellett a gyermekprogramok sem maradtak el

A játszóterek, játszóparkok és -várak felújítása az elmúlt hónapokban nem volt ritka esemény Csongrád – Csanád megyében. Az önkormányzatok számára fontos a gyermekek fejlődése, jóléte. Ennek egyik kiváló eszköze a játszótér, hiszen a játékok birtokbavétele közben észrevétlenül ügyesednek a kicsik és kicsit nagyobbak is.

Kolozsvári Rozália polgármester a radio7.hu-nak azt nyilatkozta a játszótér átadásával és a beruházással kapcsolatban, hogy a régi játékok felújítása és az új beszerzései is a Magyar Falu Program keretein belül valósult meg.

A nagylaki családi napon játszottak, virágokat ültettek és rendőrségi kutyás bemutatót is nézhettek a résztvevők. A falu lakossága elégedett volt a programokkal, a játszótérrel ugyancsak, hiszen nagyon sok szülő véli úgy, hogy a játék és a szabadtéri mozgás a gyermekek nevelésének elengedhetetlen része.

Emellett a családi nap mellett szólt az is, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet óta ez volt az első, igazi program, ahová tényleg mindenki ellátogathatott, aki szeretett volna. Maszk és védettségi igazolvány nélkül találkozhattak az emberek. Lelkileg is feltöltődtek a délután alatt.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek