Új kiadásban jelenik meg a Dűne

A hónap második felében jelenik meg Frank Herbert klasszikusa új kiadásban, a GABO SFF gondozásában, mint arról a Facebook bejegyzésükben olvasni lehet.

A regény pár napon belül előrendelhető lesz, a kötet körülbelül 600 oldalt fog számlálni.

A könyv fülszövege a következő: „Az ​univerzum legfontosabb terméke a fűszer, amely meghosszabbítja az életet, lehetővé teszi az űrutazást, és élő számítógépet csinál az emberből. Az emberlakta világokat uraló Impériumban azé a hatalom, aki a fűszert birtokolja. A Padisah Császár, a bolygókat uraló Nagy Házak, az Űrliga és a titokzatos rend, a Bene Gesserit kényes hatalmi egyensúlyának, a civilizáció egészének záloga, hogy a fűszerből nem lehet hiány. Ám ez az anyag csak egy helyen található, a sivatagos, kegyetlen Arrakison, amelyet lakói, a vad fremenek csak úgy ismernek: Dűne.

Frank Herbert legendás regénye, amely megjelenésekor elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat, talán a legjobb science fiction, amit valaha írtak. A Dűne hatása ma már felfoghatatlan, az elmúlt fél évszázadban olvasók milliói fedezték fel az Arrakis világának részletességét, a szöveg szépségét és a könyvben rejlő filozófiát, társadalmi és vallási gondolatokat. Herbert lehengerlő és eleven története most átdolgozott kiadásban kerül újra az olvasók elé.”

A regényből 2020 decemberében érkezik az újabb filmadaptáció Denis Villeneuve (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) rendezésében, és ezzel párhuzamosan egy sorozat fejlesztésén is dolgoznak.

Fritsi Péter


Hasonló cikkek