Újabb kulisszatitkok a Miskolci Nemzeti Színházból

Vona Ildikó

Elkészült A deszka népe címmel indított videósorozat legújabb része. Ezúttal Cziegler Balázs díszlettervező mesél izgalmas munkájáról.

A 2020. decemberében indult sorozat olyan színházi embereket mutat be, akik nélkül nincsen előadás. A videók készítésében közreműködik Hajdufi Péter operatőrként és vágóként, a riporter szerepét pedig Varga Andrea színművésznő ölti magára. A nézők most beleshetnek a színfalak mögé, és olyan feladatköröket, munkafolyamatokat, kulisszatitkokat ismerhetnek meg, amelyek általában kimaradnak a reflektorfényből – pedig ezek lételemei, mozgatórugói egy-egy előadásnak.

Már a hatodik epizód készült el a napokban, és ennek témája a díszletek megálmodása, kivitelezése. Cziegler Balázs díszleteiben évek óta gyönyörködhet a miskolci közönség. Jelenleg az éppen bemutatásra váró Producerek musicalen dolgozik, de ő tervezte például a Bál a Savoyban, a Cirkuszhercegnő, a Cyrano, az Ördögök és a Marica grófnő díszleteit. Segítségével a nézők most látogatást tehetnek a műhelycsarnokban, és kalandozhatnak a díszletek varázslatos világában.

Cziegler Balázs díszlete a 2018-as Cirkuszhercegnő-előadásban (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

A deszka népe sorozatot Orehovszky Zsófi ügyelő indította útjára, aki az ügyelői feladatkör izgalmas részleteibe avatta be az érdeklődőket. Utána Szobonya Ferdinánd színpadmester/ színpadi felügyelő következett, majd bepillanthattunk a teátrum zenekarának életébe. A negyedik epizódban Rákai András korrepetitor mesélt a zenés előadások születéséről, az ötödik részben Kriston Szabolcs kellékes, a kelléktár vezetője invitálta a közönséget „kellékország” csodás világába.

Valamennyi epizód megtekinthető a Miskolci Nemzeti Színház YouTube-csatornáján, valamint Facebook- és Instagram-oldalán. A Cziegler Balázs díszlettervezővel készült rész itt látható:

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Vona Ildikó

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek