Újra megnyitotta kapuit a kecskeméti népkonyha

Védettségi igazolvány mellett újra ebédlőben fogadja gondozottjait a kecskeméti Wojtya Ház.

A népkonyhaként működő intézmény kapuit – humoros kapunyitó színi produkció keretében – hétfőn nyitották meg a nélkülözők előtt, a hangulatot fokozta Szabó Sándor tárogatóművész zenés játéka. A népkonyha helyiségeit a koronavírus-járvány miatt tavaly november óta nem vehették igénybe a rászorultak. A szociális intézmény fenntartói eddig a főbejáratnál adták át az ebédet a szegényeknek.

Hétfőn újranyithattak, melyet egy humoros kapunyitó színi produkcióval tettek emlékezetesebbé. A „műsort” az ételosztást megelőzően Farkas Pál, a népkonyha programszervező munkatársa adta elő a kapuban, Szabó Sándor tárogatóművész közreműködésével. A művész az „előadás” közben népi dallamokat csalogatott ki hangszeréből a szociális intézmény újbóli megnyitásának örömére.

Az utcán várakozó rászorulókat Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója köszöntötte, reményét kifejezve, hogy a járványhelyzet alakulása további lezárásokat már nem tesz szükségessé. Egyúttal hangsúlyozta, a karitatív létesítmény működése minden tekintetben megfelel a jogszabályi követelményekben, ennél fogva a gondozottak kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával léphetnek az épületbe. Akik nem vették igénybe az oltás  lehetőségét, fél 1-kor vehetik át ebédjüket a főbejáratnál.

A hétfői ételosztás támogatója, Farkas Gábor Ybl-díjas építészmérnök Tamási Áron székely magyar író szállóigévé lett gondolatával szólította meg az utcán várakozókat, miszerint „azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”„Kívánom, mindenki érezze magát otthon e házban, melyet évekkel ezelőtt romos állapotából hoztunk fel közös erővel a mai színvonalára”– fogalmazott a cikk szerint.

Farkas Gábor jóvoltából rakott kelkáposztát, kenyeret és süteményt fogyaszthattak a város elesettjei – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek