Ukrajna beismerte: Az Oroszország elleni szankciók hatástalanok

Az Ukrán külügyminisztériumban beismerték, hogy az Oroszország elleni szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, írja a korrespondent.net.

Jelena Zerkal külügyminiszter-helyettes szerint Oroszország további elszigetelése kérdéses. Az Interfax Ukrajnának adott interjújában valószínűtlennek tartotta, hogy Ukrajna képes lesz megtartani az eddigi megszorításokat.

Szerinte az Oroszország elleni szankciók arra voltak jók, hogy segítettek megállítani a további kelet-ukrajnai támadásokat.
A diplomata hangsúlyozta, hogy az elmúlt öt évben nem történtek a Debaltcevóhoz és Ilovajszkhioz hasonló események, és Oroszország elszigeteltsége ezekben az években azt biztosította, hogy a helyzet ne romoljon tovább.

Egyben elismerte, a szankciók nem hozták a várt eredményt.

Emlékeztetőül: néhány nappal ezelőtt a sajtóban megjelent a hír, miszerint Donald Trump az Egyesült Államok elnöke és Emmanuel Macron francia vezető állítólag megállapodtak abban, hogy Oroszországnak 2020-ban visszatérnie kell a G7-be.

Júniusban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) visszaadta Oroszországnak a szavazati jogát, annak ellenére, hogy Moszkva nem teljesítette azon hét ajánlás egyikét sem, amely az orosz delegáció ellen szankciókhoz vezetett.

Forrás:KH/Korrespondent


Hasonló cikkek