Ukrán stop a Szputnyik V-vel oltottaknak

A külhoni magyarok mehetnek, a Szputnyik V-vel oltottak nem jöhetnek

Ukrajnában az elmúlt napon 1045 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, 78-an haltak bele a kór szövődményeibe. Kárpátalján 22-en betegedtek meg, a Covid 15-n nem szedett új áldozatot.

A járvánnyal kapcsolatban jó, és magyarázatra szoruló döntések is születtek.

Minden magyar állampolgárnak, így a külhoni magyar állampolgároknak is folyamatosan nyitva a regisztráció olvasható a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Május eleje óta már 18 ezer külhoni magyar állampolgár jelentkezett oltásra, számukra az online időpontfoglaló a közeljövőben nyílik meg.

A június 16-tól már a magyar igazolvánnyal rendelkezők is tudnak regisztrálni oltásra, és regisztrációjuk érvényesítését követően számukra is hamarosan meg fog nyílni az időpontfoglaló.

Ukrajna nem engedi be az országba azokat, akik az oltási dokumentumuk szerint az orosz Szputnyik V vakcinát vették fel a koronavírus ellen, mivel az Egészségügyi Világszervezet és Ukrajna ezt az oltóanyagot nem ismeri el – közölte Valentin Melnik, a kijevi Boriszpil-1 nemzetközi repülőtér határőrszolgálatának helyettes vezetője.

Ezért, ha egy külföldi állampolgárt Szputnyik V-vel oltottak be, szüksége van 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy antitesttesztre, ennek hiányában megtagadják tőle a belépést, az ukrán állampolgároknak pedig házi karanténba kell vonulniuk.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek