Várják a hűsölőket a nógrádi strandok

Kinyitottak Nógrád megye strandjai: a pásztói, a balassagyarmati és a salgótarjáni létesítmény is várja a kikapcsolódni vágyókat. A Bánki-tó strandja védettségi igazolvány nélkül is látogatható

Pásztón a gyermek és felnőtt medencékkel rendelkező, az elmúlt években folyamatosan komfortosabbá tett létesítmény a felnőttek számára védettségi igazolvánnyal látogatható. A tizennyolc év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel használhatják a fürdőhelyet.

A pásztói strand minden nap reggel kilenc és este nyolc óra között tart nyitva, a kondiúszók pedig már akár reggel hat órakor is érkezhetnek. A strandon két mélyvizű medence áll rendelkezésre az úszók, és úszást tanulók számára, illetve egy gyermekmedence, amelyben csúszda és egy csobogó várja a pancsolókat. A pásztói strand komplex felújítása ezt a nyarat még nem „zavarja” meg, a beruházás ősszel veszi kezdetét.

Balassagyarmaton is június 12-én nyitott ki a strand egy úszó és egy gyerekmedencével. Salgótarjánban június 13-ától várják a strandolókat, itt is egy gyerekpancsoló és egy úszómedence áll a fürdőzők rendelkezésére. Felújított öltözők és tusolók, valamint napágyak szolgálják a pihenők kényelmét. A salgótarjáni és a balassagyarmati strand a pásztói fürdővel egyező belépési feltételek mellett látogatható.

A felújítását követően éppen a napokban átadott Bánki-tó strand is nyitva, miután ez természetes fürdővíz, a strand védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

 

Kiemelt fotó: facebook.com/balassagyarmatstrand

Hazai Tükör | PannonHírnök


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek