Munkahelyről hízódisznót, tetőről horganyzott lemezt, vasútállomásról ereszcsatornát loptak

A közelmúltban egy épület tetőszerkezetéről próbálták meg ellopni a horganyzott lemezeket egy salgótarjáni telephelyen huszonéves férfiak, a napokban egy erdőtarcsai férfi a munkahelyéről tíz disznót és takarmányt akart eltulajdonítani, míg a salgótarjáni vasútállomásról ereszcsatornát szerelt le egy férfi, hogy azt később elvigye. A rendőrök elfogták a gyanúsítottakat.  

A rendőrségre 2021. augusztus 2-án 11 óra 12 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy salgótarjáni telephely lapos tetőszerkezetéről a horganyzott lemezeket eltávolították és ellopták. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves O. Ádám és 24 éves O. Kálmán salgótarjáni lakosokat. A 25 éves férfi és társa 2021. július 30. és augusztus 2. között egy salgótarjáni telephely drótkerítését átvágta, és a raktárépület lapos tetejére felmászott. Ezt követően a gyanúsítottak a tetőszerkezetről a horganyzott lemezeket eltulajdonították, amellyel több milliós kárt okoztak. A rendőrök a két salgótarjáni lakost elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket, amely során a bűncselekmény elkövetését elismerték. A nyomozók O. Ádámot őrizetbe vették.

Sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 39 éves erdőtarcsai lakos ellen.

Az alkalmazottként dolgozó férfi a megalapozott gyanú szerint 2021. augusztus 7-re virradó éjszaka  a telephely udvaráról  a rábízott utánfutót, tíz hízót, hat zsákban közel 300 kilogramm tápot, és egy fúrógépet, mintegy 620 000 forint értékben eltulajdonított.

A nyomozók a bejelentést követően rövid időn belül azonosították, elfogták és a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították az erdőtarcsai lakost. A férfi kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eltulajdonított értékek egy részét a nyomozók felkutatták és lefoglalták.

A rendőrségre 2021. augusztus 7-én 7 óra 30 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a salgótarjáni vasútállomás egyik pályaudvarán a melléképületről ismeretlen tettes eltulajdonította az ereszcsatornát. A járőrök a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 26 éves helyi lakost. A férfi a bejelentést megelőzően a vasútállomáshoz tartozó használaton kívüli raktár épületéről 10 méter hosszúságban feszítette le az ereszcsatornát, amelyet az elszállítás érdekében az épület hátsó részére hordott. A rendőrök a férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, a lebontott fém csatornát lefoglalták, és a sértett képviselőjének visszaadták.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek