Világi Oszkár: A kormány nem hallgat ránk, akár a kommunizmusban

Világi Oszkár vajon miképp érintik a sportrendezvények látogatottságát visszafogó legújabb korlátozó intézkedéseket? Az elmúlt szezonban a szlovák ligában a DAC kétségtelenül vezette a látogatottsági rangsort, mind a szurkolók abszolút számában, mind az egyes mérkőzések nézőszámában.

Októbertől a tömegrendezvényekre csupán 200 személyt lehet beengedni Szlovákiában. Világi Oszkár meggyőződése szerint, ezek az intézkedések megsemmisítik a hazai sportot.

“Nézők nélkül focizni nehéz és természetellenes, ami a profi futballra kétszeresen igaz. A kormány mindenkor ijesztgeti a polgárokat, és a futballból csinál veszélyforrást.” – mondja Világi, továbbá szerinte nem igaz, hogy a koronavírus középpontjában a stadionok állnak, mert amikor a közelmúltban 7000 néző volt a stadionban, a Dunaszerdahelyen vagy annak környékén nem nőtt a fertőzöttek száma.

Világi a fertőzöttek számának emelkedését, a fertőzés második hullámát inkább a nyitott határokkal, a repülőutakkal, a szórakozóhelyek vagy fürdők látogatásával magyarázza. Elmondja, hogy a futballklubok képesek volnának olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek minimalizálnák a fertőzésveszélyt a stadionokban, de ez a kormányt nem érdekli, és nem hallgatja meg a klubok érvelését.

“A kormány csak imitálja, hogy intézkedéseket fogad el, emellett áthárítja a felelősséget. Ez olyan, mint a múlt rezsimben, amikor a kommunisták kimondták, hogy így lesz, és ezzel el volt intézve”. – magyarázza. Világi nehezményezi azt is, hogy a kormány valamely tagja legalább párbeszédet folytatna a klubokkal, és keresnék a megoldásokat, nem pedig direktív utasításokat vezetnének be. Ezzel elrabolják a hazai sportot és annak jövőjét. “Szembe kell szállni, mert az összes klub gondban van. Ellehetetlenítették a vállalkozások feltételeit, és azok akik erről döntöttek, semmilyen gazdasági felelősséget nem viselnek.”

Dunaszerdahelyen 4 200 bérletet adtak el erre a szezonra, és ha ez így folytatódik, az emberek elszoknak a meccslátogatásokról. A kluboknak ezek az intézkedések százezres nagyságrendű bevételkiesést okoznak, mégsem tervezik a játékosok juttatásainak csökkentését. “Erről nem a játékosok tehetnek. A játékosok normálisan minden nap edzenek, és a pályán a maximumot teljesítik. Ezen kívül játszanak az otthoni és az Európa Kupában. Nehéz idők várnak ránk, nem értem, miért kell a sport- és kulturális rendezvényeket korlátozni, ahol az emberek legalább egy időre letehetik a gondjaikat.”

Forrás: ma7.sk

Fotó: Hnonline.sk/Peter Mayer


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek