Kikapott a DAC a Slovantól a „félházas” derbin

A koronavírus-járvány óta először volt igazi futballhangulat a MOL Arénában, a több mint 6000 néző azonban vereséget látott. A DAC 3:1-re kapott ki a derbin a már bajnok Slovantól a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 3. fordulójában.

A kezdőrúgást a magyar úszóklasszis, Gyurta Dániel végezte el, a B közép pedig sárga-kék füstbe borította a MOL Arénát. Érezhető volt az össznépi lelkesedés, hogy végre visszatérhetnek a drukkerek a tribünökre (még ha csak a helyek felét lehetett is megtölteni), de az összeállításra nézve már elbizonytalanodhattak a hazai szurkolók.

Az azonban rögtön kiderült, hogy mindkét csapat focizni akar, az első percek őrült tempót hoztak. A 17. percben már ünnepelt a MOL Aréna: Divkovic szöglete után a csapatkapitány Kalmár fejelt a hosszú saroknál – 1:0!

Gyorsan egyenlített viszont a bajnok.

Jó 10 perccel az első félidő vége előtt Bednár a földre került, és bár valahogy felállt, fél lábon ugrált, amíg a Slovan akciója véget nem ért, utána már nem tudott lábra állni. Hordágyon vitték az öltözőbe, helyére egy saját nevelésű játékos, a 18 éves Matúš Malý állt be.

A Slovan is elvesztett sérülés miatt egy játékost: Medvedet is le kellett hozni, a helyére Nono állt be.

A végjátékra elszabadultak az indulatok, Malý ellen fújtak be egy szabálytalanságot, ami 6000 ember szerint nem volt az: „Cirkusz Slovan!”

S talán a sárga-kékek még az őket ért igazságtalanságon mérgelődtek, amikor Abena beadásába Schäfer belefejelt, és így a labda végül Moha elé került, aki a hálóba fejelt – 1:2.

A DAC hajtott az egyenlítésért, voltak is veszélyes beadások. A DAC már kitámadott, és a hosszabbítás utolsó percében egy kontra végén Moha állította be a végeredményt – 1:3.

A Slovan ezzel már 18 bajnoki mérkőzés óta veretlen, utoljára szeptemberben éppen a MOL Arénában kapott ki, azon a bizonyos 5:2-es, „rock and roll focis” mérkőzésen.

A DAC először kapott ki a bajnokságban Bernd Storck irányítása alatt, és nem tudott közelebb kerülni a második helyezett zsolnaiakhoz a táblázaton, továbbra is 4 pont a különbség a két együttes között.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek