A szövetség elismerte: hibázott a bíró a DAC-Slovan rangadón

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) elismerte, hogy a DAC-Slovan rangadót vezető Filip Glova többször is téves ítéleteket hozott a mérkőzésen.

A mérkőzésen a beadásra kimozduló kapus, Jedlička letarolta a fejelő Ljubičičet, aki az esetet követően a földön maradt. A labda a felső lécen csattant, majd miután a védők kivágták a játékszert, Glova megszakította a játékot.

A SFZ állásfoglalása szerint a kapus veszélyes módon ütközött ellenfelével, ezért sárga lapot kellett volna kapnia, valamint a játékvezetőnek büntetőt kellett volna ítélnie a vendégek javára.

A Slovan egy büntetőből szerzett találattal győzte le a sárga-kékeket, miután a hazaiak védője, Blackman a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához. Az utolsó percekben a másik oldalon is hasonló szituáció történt: a labda látványosan Moha karjára pattant, de a játékvezető sípja néma maradt. A szövetség szerint a bírónak ebben a helyzetben is büntetőt kellett volna ítélnie.

A mérkőzést követően Kalmár Zsolt, a DAC labdarúgója így nyilatkozott: „Mindkét tizenhatoson belül hasonló eset történt. Blackman kezezését követően a vendégek büntetőt rúghattak, a Slovan játékosának kezezése után nem állt meg a mérkőzés. Ugyanannak a helyzetnek ugyanazt az eredményt kellett volna hoznia. Büntetőt kellett volna rúgnunk. De tudjuk, hogy a játékvezető szlovák volt.“

Kalmár nyilatkozatáról még nem hozott döntést a szövetség, de a figyelmeztetés mellett a játékos akár eltiltást is kaphat.

Forrás: parameter.sk

Fotó: Cséfalvay Á. András


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek