A DAC-hoz igazolt az egyik legtehetségesebbnek tartott szlovákiai labdarúgó

A szlovák ifjúsági válogatott játékos az angol West Ham United csapatától érkezik a DAC-hoz.

A 18 éves Sebastian Nebyla a DAC-hoz igazolt. Az egyik legtehetségesebb szlovákiai futballista kedden kétéves szerződést kötött DAC-cal, amely további egyéves opciót is tartalmaz.

A Németországban (2002. január 25-én) született Nebyla kétéves korától Nagyszombatban nevelkedett, az ottani Lokomotívában ismerkedett meg a sportág alapjaival. Kezdetben a középpálya mindkét szélén futballozott, a diákéveitől és a Spartakba való átigazolásától viszont belső középpályásként szerepelt, és a mai napig is ez a posztja. 16 esztendősen a Brit-szigeteken is feltűnt a tehetsége, így 2018 nyarán a londoni West Ham United szerződtette.

Akárcsak Nagyszombatban, a WHU gárdájában is az idősebb korosztályban futballozott. Nemcsak a 18 éven alatti, hanem az U23-as csapatban is gyűjtötte a tapasztalatokat és lőtte gólokat. Az U15-ös kategóriától kezdve Nebyla az összes korosztályos válogatott stabil tagja volt, a neve jelenleg a tizenkilenc éven alatti nemzeti csapat keretében található meg.

Sebastian Nebyla a nyári felkészülés első két napján a sárga-kékekkel edzett. Ezt követően több külföldi ajánlata is volt, végül azonban a DAC mellett döntött. „Nagyon tetszik a klub edzőközpontja, továbbá remek játékosokat és kiváló edzői stábot találtam Dunaszerdahelyen. Az ajánlat mérlegelésekor mindezt figyelembe vettem, és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Annak is örülök, hogy aláírhattam a szerződésem, mivel hosszú volt már a szünet és végre bekapcsolódhattam az edzésfolyamatba. Hálás vagyok ezért a lehetőségért. A célom minél többször pályára lépni a szlovák élvonalban és beleszokni a felnőtt labdarúgásba. Ezért minden tőlem telhetőt meg is teszek. Egy kreatív futballistát igazoltak személyemben, aki mindegyik mérkőzést meg akarja nyerni és szeretné győzelmekhez segíteni a csapatot.”

Forrás: dac1904.sk, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek