A galántai magyar óvoda kisgyerekei közül az egyik koronavírusos

A Fekollini nevű élelmiszeripari vállalat egyik dolgozójának kisgyermekénél is megerősítették a koronavírust. A galántai magyar óvodát látogató gyerkőc összes csoporttársát letesztelik a napokban.

Az óvodát még múlt héten 14 napra lezárták, miután kiderült, hogy az egyik kisgyermek szülőjének szervezetében is megtalálták a vírust. Az óvópedagógusokat azonnal letesztelték, náluk nem igazolták a fertőzést, de az egyik kisgyermeknél igen. Így most mindegyiküket le kell tesztelni!

Peter Paška, a város polgármestere közölte, mivel az egyik lakótelepen működő óvoda gyűjtőóvodaként funkcionált, 3 másik intézmény óvodásait is tesztelik, összesen 26 kisgyermeket. A regionális közegészségügyi hivatal egyik illetékese szerint a Galántai járásban talált új fertőzöttek mind olyan kontaktszemélyek, akik a diószegi Fekollini vállalat alkalmazásában álltak.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek