A hét színháza – A Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete

Ebben a rovatban minden héten másik, esetenként kevésbé ismert vagy országos szinten ismeretlen színházat ajánlunk az olvasóink figyelmébe egy rövid bemutató keretében. 

 

1998-ban alakul meg önerőből, tevékenysége teljesen mentes a politikától. Olyan helyi önkéntes tagok alkotják a társulatot, akik helyiek vagy tartósan ott tartózkodnak és valamilyen kiemelkedő művészeti tevékenységet folytatnak. Egyik alapvető célja, hogy a társulat tagjai saját és mások művészeti tevékenységét elősegítsék.

Világhírű Broadway musical  a Gödöllői Fiatal Művészek előadásában

Az Egyesületet olyan fiatalok hozzák létre, akik előtte tevékenyen részt vettek a város kulturális életében rendezvények szervezésével. 1995-ben Drogellenes és alternatív rock-fesztivált szerveznek, egy évvel később pedig az első helyi streetball bajnokságot. 1997-ben „56 izzó ősze volt” című zenés történelmi játék kerül bemutatásra, 1998-ban pedig „Egy igaz szerelem” című szórakoztató mozaiktörténet.

Valahol Európában a Gödöllői Fiatal Művészek előadásában

Igyekeznek minden lehetséges módon támogatni azokat a fiatalokat, akik valamilyen művészeti tevékenységet magas szinten végeznek. 2001-ben egy éven keresztül az Egyesület készíti a városi televízió műsorait. 2002 őszén a Szent István Egyetemmel közösen megalapítják az Argumentum Egyetemi Színpadot, amely az egyetemi hallgatók számára szervezett színjátszó kör. Azóta a próbák és az előadások is az egyetem színháztermében folynak.

A Padlás című előadás az Egyesülettől

2005-ben Gödöllő legmagasabb kulturális elismerésében részesül az Egyesület, A Gödöllő Kultúrájáért Díjban.

 

Forrás: Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek