A NAKA ismét vizsgálatot indított a főügyészválasztás szavazatvásárlási ügyében

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója ismét vizsgálatot indított az Iveta Radičová kormánya idejében végbement főügyészválasztás állítólagos szavazatvásárlási ügyében.

A korrupcióról szóló információk Ján Kuciak gyilkossági ügyének a kivizsgálása során kerültek elő. Az újságíró és jegyese gyilkossági ügyében folytatott vizsgálat során a NAKA nyomozói olyan új információk birtokába jutottak, amelyek indokolttá teszik, hogy kenőpénz elfogadása miatt büntetőeljárás induljon a főügyészválasztással kapcsolatban.

A TV JOJ információi szerint Martin Poliačikot, az SaS egykori képviselőjét az ügy kapcsán három óráig vallatták. Iveta Radičová volt kormányfő még nem tett vallomást az ügyben, ahogy Bugár Béla, a Most-Híd elnöke sem, aki az akkori koalíció tagja volt. A főögyészválasztáskor Stanislav Janiš, az SDKÚ képviselője javasolta Dobroslav Trnkát a főügyészi pozícióra, aki nem akarta kommentálni az ügyet, és ezt badarságnak nevezte.

A Főügyészség speciális ügyészi hivatala 2011. május 9-én megerősítette, hogy a rendőrség leállította a képviselők szavazatvásárlásával kapcsolatos büntetőeljárást. Ezt a rendőrség azzal indokolta, hogy a bűncselekményt nem követték el.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek