Alig maradt férőhely a révkomáromi kórházban

Alig maradt férőhely a komáromi kórházban. 45 koronavírus-fertőzött beteget látnak el az intézményben, közülük öten szorulnak mesterséges lélegeztetésre. További 5 páciens COVID-gyanús. Jó hír viszont, hogy egy hét alatt csaknem 20 fővel csökkent a COVID-19-pozitív kórházi alkalmazottak száma.

Jelenleg a komáromi kórház 25 alkalmazottja fertőzött, további 12 van karanténban. Különböző okokból pillanatnyilag 60 alkalmazott hiányzik a kórházból. Az első adag oltóanyagot már minden kórházi dolgozó megkapta, aki igényt tartott rá. A második adagot eddig 278 alkalmazottnak szúrták be – közölte Miroslav Jaška kórházigazgató.

Az egészségügyi miniszter utasítása értelmében csak sürgős egészségügyi ellátás nyújtható, a tervezett műtéteket el kellett halasztani. A látogatási tilalom továbbra is érvényben van, kivételt csak a végstádiumban lévő betegek kaphatnak, erről a kórházigazgatóval és az adott osztály főorvosával kell egyeztetni.

 

Külhön / Pannon Hírnök

Kövessen minket a Facebookon!

Forrás: TASR, bumm.sk

Nyitókép forrása: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek