Április 19-én érkezhet meg a Johnson&Johnson társaság első 9600 vakcinája Szlovákiába

A Johnson&Johnson társaság első 9600 vakcináját április 19-ére, a második, 16 800 adagból álló szállítmányt április 26-ra várják. Ezt Jana Ježíková, a Szlovák Egészségügyi Minisztérium államtitkára jelentette be.

A Johnson&Johnson vakcinájából egy adagot is elég beadni, ezért célirányosan fogják ezeket felhasználni. Példaként a mozgáskorlátozott pácienseket említette. „Egyre több szállítmány érkezik, egyre nagyobb az oltókapacitásunk és hétről hétre nő az egy hét alatt beoltott emberek száma” – hangsúlyozta keddi sajtótájékoztatóján.

Április végéig a Pfizer/BioNTech konzorcium vakcinájából 347 790 adag, a Moderna vakcinájából 70 800 adag, az AstraZeneca védőoltásából pedig 320 000 adag beszállítása esedékes. Utóbbiból 120 000 darab már a héten megérkezhet.

Az államtitkár azt ígéri, hetente 60 000 adag oltóanyagot képesek lesznek beadni. A tervek szerint húsvét környékén már egymillió lakos lesz beoltva. Eddig Szlovákia lakosságának 12,5 százaléka kapta meg az első és 4,7 százaléka a második adag oltóanyagot.

A Szputnyik V vakcina első szállítmányát február végén gyártották, hat hónapig használható fel.

Ježíková emlékeztetett: a Pfizer és a Moderna vakcinák esetében a második adagot az első adag beadása utáni 28. napon vehetik fel az oltakozók.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek