Brutálisan rátámadt egy banda az unokájával sétáló nagymamára Galántán

Fényes nappal támadt rá az unokájával sétáló nagymamára és férjére egy banda Galánta központjában. A brutális támadást az ötéves gyermeknek is végig kellett néznie.

A galántai nagymama barátnőivel és ötéves lányunokájával indult sétára és fagylaltozni vasárnap délután, mikor a városközpontban, a rendőrség székhelyéhez közeli padnál egy háromtagú banda beléjük kötött és vulgáris szavakkal illették őket.

Az áldozat úgy nyilatkozott a helyi televíziónak, hogy három férfi és egy nő támadt rájuk. Védekezésül megfenyegette a provokálókat a városi rendőrség kihívásával, valamint azzal, hogy szól a férjének is, aki meg is érkezett a helyszínre. Közben azonban a provokáló kedvű támadók is erősítést hívtak, és közel tizen estek neki a nőnek és férjének, akinek a verés következtében eltörött az arccsontja és megsérült a szemkörnyéke is.

A városi rendőrség akkor érkezett a helyszínre, amikor a házaspár már a földön feküdt, a támadók pedig rugdosták őket. Az incidenst az ötéves kislánynak is végig kellett néznie, aki nagymamája elmondása szerint azóta fél kimenni az utcára és rémálmai vannak. A megtámadott nő horzsolásokkal, ütésekkel és törött ujjal került kórházba. “Felháborító, hogy az ember fényes nappal sincs biztonságban egy város központjában.” – nyilatkozta az áldozat.

Peter Paška, Galánta polgármestere elmondta, a városi rendőrség közbenjárásának köszönhetően az elkövetőket beazonosították. “Teljességgel elfogadhatatlan, hogy településünk efféle vandalizmus helyszíne legyen. Folytatnunk kell a Smart Technológiás fejlesztést, amelynek értelmében a közbiztonság is javulna a járási székhelyen.” – mondta a polgármester.

Forrás: RTV KREA, ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek