Čaputová nincs oda azért, hogy befutott az engedély nélküli orosz vakcina

Az Európai Unió második olyan országa lett Szlovákia, ahol oltani lehet az orosz vakcinával. Čaputová szerint az oltóanyag használata nem a bátorság jele vagy a diplomáciai siker bizonyítéka, inkább lemondás az orvosi kérdésekben betartandó azon szabályokról, amelyek a legmagasabb szintű biztonságot garantálják az emberek számára.

Tiszteletben tartom azoknak a döntését, akik önként oltatnák be magukat a Szputnyik V-vel, de nem szólíthatok fel senkit sem annak tömeges alkalmazására, mivel az oltóanyag nincs hatóságilag bevizsgálva, ami garantálná a biztonságát” – jegyezte meg az államfő. Rizikót jelent a regisztráció nélküli vakcina használata.

Hétfőn kora este a kassai repülőtérre megérkezett az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első szállítmánya, amely 200 ezer adag védőoltást tartalmaz.

Ez a húzás a koalíciós pártok körében sem aratott osztatlan sikert, hiszen a Za ludí után már az SaS-ben is arról beszélnek, hogy otthagyhatják Matovičot.

Matovič azt vallja, hogy kormányfőként kutya kötelessége volt megszerezni az orosz vakcinát. “Mindegy nekem, hogy ezért az emberek utálni fognak-e.”

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: Sme/parameter.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek