Digitális tudásfejlesztés Hódmezővásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum laptopokat adományoz a pedagógusainak, hogy ezzel is elősegítse a tanárok digitális tudásának fejlesztését

Minden pedagógusnak jár laptop, aminek a legtöbben nagyon örülnek, hiszen így sokkal könnyebben készülhetnek az órákra. Ráadásul a járvány miatt még mindig nagy esély van arra, hogy ismét egyik pillanatról a másikra kell átállni digitális oktatásra. Ezt is megkönnyítik a jó minőségű, gyors és könnyen kezelhető programokkal ellátott számítógépek.

Nem csak Hódmezővásárhelyen, hanem Makón, Szentesen és Csongrádon is hozzájuthatnak a tanárok a gépekhez, hiszen e települések iskolái is a Szakképzési Centrumhoz kötődnek. A kezdeményezésnek hála mintegy 340 oktató jut laptophoz, 150 millió forint értékben. A program célja tehát nem kevesebb mint a digitalizáció és a digitális tudás terjesztése, fejlesztése, elősegítése – tudható meg a radio7.hu cikkéből.

Hódmezővásárhelyen egyébként nem ez az első példa az informatikai fejlesztések tekintetében. Korábban is szót ejtettünk már hasonlóról a város kapcsán. Igaz akkor nem az oktatás, hanem a kultúra támogatásának szempontjából.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek