Egy 93 éves néni házába tört be két tizenéves rabló

Előbb az áramot kapcsolták ki a házban, majd az ablakon keresztül ugrottak be a 93 éves asszonyhoz Diószegen.

A 14 és 18 éves rabló átugrotta a ház kerítését, majd a főbiztosítékot megtalálva lekapcsolták a ház villanyellátását. Az ablakon keresztül bejutottak a szobába, amelyet egy zseblámpával kutatták át.

A 93 éves, egyedül élő néni ekkor ijedtében bezárta a konyha ajtaját, de mivel üvegablakos volt, a betörők áttörték azt is. A teljesen védtelen nénit a földre szorították, az ujjairól lehúzták a gyűrűit, a nyakából pedig kitépték a láncát – mindezek értéke körülbelül 330 euró. A dulakodás következtében a nyugdíjas nem sérült.

Az idős asszony sokkos állapotba került, csak reggel mondta el szomszédainak, mi történt vele. Ezután értesítették a rendőrséget.

Az idősebbik fiút letartóztatták, a fiatalabbik szabadlábon védekezhet. A 18 éves rablót 7-től 12 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti, a fiatalabb esetében a kiszabható büntetés feleződik.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek